Facebook

Invisalign Go beugel

Invisalign Go beugel

Wanneer u last heeft van een open- of kruisbeet, of wanneer u te veel of juist te weinig ruimte tussen uw tanden heeft, is de kans groot dat u een beugel nodig heeft. Een beugel in uw mond zal het aangezicht tijdelijk veranderen en wij begrijpen goed dat dat niet altijd gewenst is. Daarom bieden wij volwassenen, maar ook tieners de Invisalign Go beugel: een onzichtbare plastic beugel welke gemakkelijk uitneembaar is!

Hoe werkt de Invisalign Go beugel?

De Invisalign Go beugel is een beugel die gemaakt is van soepel, doorzichtig plastic, waardoor het niet opvalt dat u überhaupt een beugel draagt. Het gebit wordt gecorrigeerd en zachtjes in de juiste positie geschoven door een reeks op maat gemaakte onzichtbare plastic hoesjes, ook wel aligners genoemd.

Tijdens het eerste consult zullen u tandgegevens worden geregistreerd door middel van een röntgenfoto en/of een afdruk van uw tanden te maken. Hieruit stellen we een persoonlijk 3D-behandelplan voor u op. Middels dit plan kunt u gemakkelijk zien hoe uw tanden op dit moment staan, en kunt u het uiteindelijke resultaat alvast bekijken. Het eindresultaat en de stand van uw tanden worden namelijk vooraf bepaald, zodat we het aantal benodigde ‘aligners’ kunnen vaststellen om tot het gewenste resultaat te komen. Hierdoor weet u exact hoelang u de doorzichtige beugel moet dragen en weet u precies waar u aan toe bent.

Na goedkeuring van het 3D-behandelplan worden de aligners op maat voor u gemaakt en naar ons toe gestuurd. Wij helpen u graag op weg wanneer u de beugel voor het eerst gebruikt. Tevens controleren wij of de aligner juist aansluit en wordt er duidelijk uitgelegd hoe u de beugel het best kunt dragen en uit uw mond kunt verwijderen. Let wel op: u dient de beugel minimaal 22 uur per dag te dragen. Enkel tijdens het eten of drinken van warme dranken kunt u de beugel uit uw mond klikken, of voor het poetsen en flossen van de tanden.

Na 4 weken komt u bij ons op consult en zullen wij samen de resultaten controleren. Tijdens deze bijeenkomst kijken wij aan de hand van het behandelplan naar de voortgang, en horen wij graag uw ervaringen. Vervolgens krijgt u de nieuwe set ‘aligners’ voor de daaropvolgende 4 weken.

Wanneer het behandelplan is afgerond en uw probleem is verholpen, vinden we het belangrijk dat uw tanden in dezelfde stand blijven staan. We willen uw fantastische glimlach immers behouden. Omdat verschillende studies bevestigen dat gecorrigeerde tanden langzaam terugschuiven naar hun oorspronkelijke positie, krijgt u na uw behandeling een retentiebeugel. Dit kan een dun hoesje om uw tanden, of een draadje achter uw tanden zijn.

Voordelen van de doorzichtige beugel

Behalve dat de bevestigde beugel vrijwel onzichtbaar is, zitten er nog veel meer voordelen aan het gebruik van een Invasalign Go beugel. Met de Invisalign Go beugel is het namelijk ook eenvoudig om uw mondhygiëne te onderhouden. Dit omdat de beugel gemakkelijk uitneembaar is. Daarnaast is de beugel op maat gemaakt, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm.

Klik de link voor een voorbeeld video: Voor en Na Invisalign Behandeling