Facebook

Behandelingen


Periodieke Controle

Periodieke Controle

Vaak gaat u twee keer per jaar naar de tandarts voor een periodieke controle.Gedurende deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes, de conditie van uw tandvlees, de randaansluiting van vullingen, de aanwezigheid van tandsteen en mogelijke aanwezige ontstekingen.

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde

Vanaf het moment dat uw kind de leeftijd van 2-3 jaar heeft bereikt, is het melkgebit van uw kind volledig doorgebroken. In deze periode is het raadzaam om uw kind mee te nemen naar uw eigen periodieke controle. Op deze manier kan uw kind alvast wennen aan een andere ruimte en aan de tandarts.

Facing

Facing

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een af- gebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien. 

Tandvleesbehandeling

Tandvleesbehandeling

Een tandvleesbehandeling kan door de tandarts, mondhygiëniste of parodontoloog worden uitgevoerd. Wanneer de ruimte tussen tandvlees en tanden te groot wordt kan er sprake zijn van een chronische ontsteking ook wel parodontitis genoemd. 

Vullingen

Vullingen

Wanneer uw tandarts een gaatje heeft geconstateerd, is het zeer belangrijk dat de tand behandeld wordt. Een gaatje dat onbehandeld blijft zal

Kroon en Brugwerk

Kroon en Brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk.Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Implantaten

Implantaten

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. 

Bleken

Bleken

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is enorm. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel geval- len, maar niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan uw gebit en mond.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Met een goed geplaatste verdoving is de behandeling voor u zeer goed te doen.

Sealen

Sealen

Het woordje ‘sealen’ is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to seal’. Dat betekent afdichten of verzegelen. Sealen bij de tandarts betekent dan ook het afdichten of verzegelen van groefjes en putjes in tanden en kiezen.

Röntgenfoto’s

Röntgenfoto’s

Kiespijn, gaatjes en veel behandelingen kunnen worden voorkomen. Kleine gaatjes die niet met het blote oog te zien zijn, zijn vaak wel zichtbaar op een röntgenfoto. Er is veel variatie in de redenen om foto’s te maken. 

Plaat- of frameprothese

Plaat- of frameprothese

Een plaat- of frameprothese, ook wel partiële prothese genoemd, is een vervanging van een of meer tanden of kiezen.Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. 

Invisalign Go beugel

Invisalign Go beugel

Wanneer u last heeft van een open- of kruisbeet, of wanneer u te veel of juist te weinig ruimte tussen uw tanden heeft, is de kans groot dat u een beugel nodig heeft. Een beugel in uw mond zal het aangezicht tijdelijk veranderen en wij begrijpen goed dat dat niet altijd gewenst is. Daarom bieden wij volwassenen, maar ook tieners de Invisalign Go beugel: een onzichtbare plastic beugel welke gemakkelijk uitneembaar is!

Witte Vlekken Behandeling

Witte Vlekken Behandeling

Soms zitten er gele of witte vlekken (white spots) op de voor-of hoektanden. Dat kan erg storend zijn, zeker wanneer ze goed zichtbaar zijn. Vaak ontstaan deze vlekken door een medische oorzaak, zoals een genetische afwijking of onvolledige glazuurvorming in je kindertijd. Regelmatig komen we ook situaties tegen waarbij de vlekken zijn ontstaan door een (blokjes)beugel. Het is namelijk lastig om tanden te poetsen rondom de brackets en daardoor kunnen er witte vierkantjes te zien zijn nadat de beugel is verwijderd. Wat veel mensen niet weten is dat die vlekken tegenwoordig goed te behandelen zijn met behulp van Icon.

Mondhygiëniste

Mondhygiëniste

Een goede mondhygiëne is een vereiste voor een gezond gebit. Bezoek daarom regelmatig onze mondhygiëniste in Roelofarendsveen en voorkom gebitsproblemen. De mondhygiëniste verwijdert tandplak en tandsteen en stelt samen met u een behandelplan op. Ook leert u wat u zelf kunt doen om uw gebit gezond en mooi te houden.